home home
Over VEM Texel

De Geschiedenis van VEM Texel

1975 Ontstaan 

Toon van Beek, Marcel Bakker, Adri Westerlaken, Aad Smit en Ton Veeger zijn collega’s bij Elektrohuis Bakker en beginnen in 1975 VEM Elektrotechniek. Om de benodigde papieren te halen, bezochten ze avondscholen in heel Noord-Holland, van Den Helder tot aan Amsterdam. 

Groei en ontwikkeling

Er kwam veel en steeds veelzijdiger werk, bijvoorbeeld meer vraag naar airco-installaties. Dus deden de mannen in Amsterdam een cursus koeltechniek. Daardoor raakten ze meer en meer bekend in de Texelse horeca en vroegen klanten of ze ook verstand hadden van horecakeukenapparatuur. Een logisch gevolg werden de reparatie van en handel in witgoed. 

"De VEM" breidde uit. Er kwamen nieuwe medewerkers en ze kochten panden, eerst Spinbaan 1, later Weverstraat 41, waar ze een winkel begonnen in horeca-apparatuur en witgoed. 

Terug naar de kern eind jaren negentig

Eind jaren negentig werkten er op de drie VEM-vestigingen een kleine veertig mensen. Ondanks de grote omzet groeide de winst niet. Men hield de  verschillende werkzaamheden tegen het licht en besloot terug te gaan naar de roots: het aanleggen van elektrotechnische installaties.

Het onderdeel horeca en koeltechniek, inclusief het pand Spinbaan 1, werd overgedaan aan vier eigen medewerkers, die het bedrijf voortzetten onder naam De Vier. Bij VEM Elektrotechniek bleven nog zo’n vijftien mensen werken. 

Pensioen

In 2016 begon voor de directieleden het pensioen dichterbij te komen. Ze onderzochten verschillende mogelijkheden, maar dat leidde niet tot concrete plannen. De mannen raakten in gesprek met een ander familiebedrijf Wilms Den Helder. Het klikte.  

Overname door Wilms 1 april 2017

Het ging snel. Op 1 april 2017 was de overname door Wilms een feit. Door de overname is het voortbestaan van VEM Texel verzekerd. Men verwacht dat met de nieuwe ontwikkelingen het zal leiden tot nieuwe banen. 

Contact

Spinbaan 10
1791 MC Den Burg
Telefoonnummer  0222 313 458
Telefoonnummer  Storingsdienst 06 194 78 482
E-mail adres info@vemtexel.nl
 

 
Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS